Nekünk, macskásoknak
Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 3 éves csin-csilla perzsa kandúrunk, aki kicsi cica kora óta velünk él. 2 hónapja vettünk egy gyönyörű szintén 3 éves csin-csilla perzsa nőstényt.Itt jönn az amire nem gondoltam, nem fogadják el egymást. A Kandúr cicám betámadja a nőstényt, verekdenk, a nőstény ilynekor bepisil gyakran be is kakil. Amikor meglátják egymást a nőstény csúnya morgásba fog a kandúrom meg sem szólal ő sunyiban támad ez így megy több mint 2 hónapja. Mit tegyünk ? Cserélgettük őket a helyeiken hol a nőstény a kandúr helyén hol fordítva ez sem vált be. Hallottam valami homeoterápiáról az segíthet?
Előre is köszönöm a válaszát.
Nőstény cicánk most 3 éves és mindig a kanapéra pisil.Minden nap kb 1 órát játszunk vele,simogatva van,kap enni este 7-kor és szeretjük.Dorombol és bújik.A cica ivartalanítva is van.Az alomból minden vécézés után ki van szedve a széklet és vizelet.Nem szeretnénk élete végéig minden héten kanapé huzatot mosni,és most már elég ebből a viselkedéséből.Mit lehet tenni még?
Tisztelt Stefan!
Panel lakásban lejárós 18 hónapos ivartalanított nőstény cicám van. Kb. 4-5 hónapja a házhoz szegődött egy másik kb. egykorú nőstény cica. Nem volt "betervezve", de nem tágított. Puszedli a cicusom nem örült neki, elég félénk, a másik cica Szirén pedig határozott fellépésű volt, talán mert nem akart éhen halni. O.k. maradhat, de csak lenti cicának. Tehát őt is etetni kell ő is igényli a gondoskodást. Az ivartalanítást követően a rossz idő beálltával gondoltam felviszem Szirént is a lakásba, hiszen Puszedli otthon nagyon aktív, talán egy cicatárssal jobban tudna játszani.
Mivel már ismerték egymást nem volt fújás, morgás csak Puszedli fent nem viseli el Szirént, pedig a jövevény a lakásban csendes, visszahúzódó, hálás józság. Puszedli reakciója a vendégre, elvonulás kedvetlenség, sőt tüneteket produkál hasmenés, erőtlenség stb. Ezt a tünetet nem csak macskatárs esetén produkálta, akkor a megoldás az volt, hogy az Úrnak menni kellett:-)
Így most is pár nap után feladtam a próbálkozást. Van megoldás arra, hogy Puszedli elfogadja a lakásban Szirént (vagy bárki mást) anélkül hogy belebetegdne? Vagy Szirén és én fogadjuk el, hogy a lakás csak Puszedlié?
Ne vesztegesd az időd arra, aki nem tart érdemesnek arra, hogy veled töltse.
http://cicak-macskak.lapunk.hu
Tisztelt Doktor Úr!
Két 5 éves ivartalanított (nőstény + kandúr) cicánk mellé hazahoztam egy 1 éves ivartalanított kandúrt. A két öreg macska, főleg a kandúr nem akarja elfogadni a kicsit. Állandóan figyeli, támadja. Pedig mindent úgy csináltunk, ahogy le van írva. helyük is van a 126 nm-es lakásban. Már több hónapja megy ez a cirkusz, ráadásul a régi kettő is többet veszekszik azóta. A kisebb, újabb kandúrnak születési rendellenessége van, sokat rázza a fejét. Más baja nincs. Lesz valaha nyugodt légkör nálunk, vagy próbáljunk új gazdát keresni a kisebb kandúrnak? Őt én neveltem fel, menhelyi cica, én meg szegedi macskamentő vagyok. Ezért is ragaszkodom hozzá annyira.
Válaszát előre köszönöm, tisztelettel Nyitrai Ágnes
krisztina
tisztelt doktorúr! 5 hónapja van egy perzsa macskám játszott,evett lustizott mindaddig amíg meg nem kaptam a második macskámat. persze az is perzsa. aki velem van már 5 hónapja az ráadásul ki is van heréltetve. a másik fiú macska az nincs. mit tehetek velük hogy összeszokjanak mert állandóan piszkálják egymást fújnak a másikra meg már lassan veszekednek is állandóan üldözik egymást meg sunyi modón támad a régi macska. mit tehetnék a macskákkal hogy megszokják végre egymást? mind a kettő nagyjából másfél két éves. köszönöm a segítségét előre is.
Szia!
Most regisztráltam a honlapon, még nem nagyon igazodom ki rajta. Nem találtam meg a szakértő válaszát, a felnőtt macskák összeszoktatására vonatkozóan milyen tanácsokat kaptál?
Ugyanezt a problémát próbáljuk mi is egy hónapja megoldani, nem túl sok sikerrel. A mi két cicánk ráadásul tesvérepár, de kicsi kroukban az egyiket Budapestre vittük, és most költöztünk haza. Az már kiderült, hogy nem jó a memóriájuk, igy mint 2 idegen cicót próbálunk összeszoktatni.
HA megosztanád a hasznos tapasztalataid, azt megköszönném! Akár e-mailben is, a cimem jorion@citromail.hu
Előre is köszi és sok sikert Nektek is!