Nekünk, macskásoknak
Ez a fórum arról szól, hogy hogyan teszik boldogabbá mindennapjainkat a cicák, hogyan vigasztalnak, gyógyítanak bennünket és szereznek felejthetelen, vidám perceket.
Várjuk legszebb emlékeiteket, élményeiteket a macskákkal kapcsolatban!
A Fórumszabályzat-ot itt találod!
Szia Luloci!
Nagyon jót nevettem a sztorin! :-) Nálunk most éppen az a "menő", hogy a macsek bemászik a mosógépbe, és ott dorombol hangosan - az egész gép visszhangzik bele :-)
Üdvözlettel,
Macskás Viki
Köszönöm, hogy elolvastad, és örülök, hogy tetszett. A Te cicád is jópofa!
Szia, Lujzi (luloci)
Szia!!! Angéla!!!Az amit TE képviselsz, és amit TE véghez viszel nap,mint nap irigylésre méltó!!!!!!!SOK ,SOK erőt kívánok NEKED a családodhoz és a kis kedvenceidhez is!!!puszi Anna
Kedves Anna!
Köszönöm amit írtál!
Aki mást felüdít,maga is felüdűl.,Adjál , és néked is adatik.
Vonatkozik mindenre,a jókívánságra, az áldásokra,barátokra,anygiakra.szeretetre.
Ezt nem én találtam ki,erről szól Isten Igéje. Legyen áldott a Te családod apraja-nagyja,és ha az Urban bízol,teljesül minden kívánságod.
Kedves Anna!
Köszönöm amit írtál!
Aki mást felüdít,maga is felüdűl.,Adjál , és néked is adatik.
Vonatkozik mindenre,a jókívánságra, az áldásokra,barátokra,anygiakra.szeretetre.
Ezt nem én találtam ki,erről szól Isten Igéje. Legyen áldott a Te családod apraja-nagyja,és ha az Urban bízol,teljesül minden kívánságod.
SZIA VIRÁG!!!Igen köszönöm pont ma találtam rá!!!!
Nekem sajnos nem lehet otthon macskám, de a nagyszüleimnél vannak macskáink, és nagyon-nagyon aranyosak. Mindegyik házi keverék macska, de többet érnek minden fajtiszta macskánál. Annyit érnek aranyban, amennyi a súlyuk.(Ez mondjuk minden macskára igaz...)Nekem nagyon ssok vidám percet szereztek, de sajnos pár szomorú napom is volt miattuk, mert egyikük elpusztult. A legviccesebb dolog, ami történt, az az volt, amikor a két cirmos kismacska egy pingponglabdát kergetett, a többi meg nézte őket, a farkuk pedig közben ide-oda billegett.
Sziasztok!Nekem mindig volt cicám,IMÁDOM ÖKET.De most hogy megszületett a kislányom Ő van a központban..., de mégis hiányzik a dorombolós ,bújós kis társ!!nagyon szeretnék egy maine coon-t, mert hallottam, és olvastam, hogy nagyon okos és szereti a gyerekeket!!! és mert (gyönyörű cica) de nekem nagyon drága!jelképes összegért vennék (kandúrt) ha valaki esetleg tudna .....előre is köszönöm Anna
Szia!
Nekem van egy maine coon kiscicám, nemrég hoztuk haza a tenyészetből és életem egyik legjobb döntése volt hogy megvettem! Még diák vagyok ezért 3 hónapig gyűjtöttem rá, de megérte! Úgy gondolom ha tényleg ennyire szeretnél, megéri kicsit gyűjtögetni.Ugyanis nem nagyon hallani olyanról hogy valaki jelképes összegért adna el fajtiszta maine coont hiszen elég sokat is elkérhetne érte. Viszont ha esetleg nem olyan fontos neked hogy törzskönyvezett legyen,már féláron is vehetsz! A lelkiismeretes tenyésztők nagy bánatára sok ilyen "zugtenyésztő" van Magyarországon, de ez nem azt jelenti hogy az ő cicáik ne lennének szépek! Persze kiállítani nem tudod majd és tenyészteni sem lehet vele, de kb ennyi. Ha jól utánanézel lehet találni olyat aki tényleg szívből szereti a cicáit!
Ritkán, de hallani olyanról,hogy költözés, tenyészet felszámolása, betegség vagy hasonlók miatt mélyen áron alul vagy akár ingyen is odaadják a cicákat. De mondom ez ritka és kiscicát így nem fogsz találni,mert ezek általában már felnőttek. Szerintem mind a cicának,mind a gazdinak jobb ha macsek pici korában kerül a házhoz.
Esetleg tudsz keresni olyan keverék cicákat akik kísértetiesen hasonlítanak a maine coonra. (nekem is ilyen volt régen) Csak arra vigyázz hogy ezeket is gyakran árulják maine coon néven és ezekért pénzt kiadni marhaság!
hát ennyi tanácsom lenne, remélem sikerül találni cicust magadnak!
Ha gondolod szívesen segítek keresni!
Üdv: Szandra
Szandrának!!!Szia!igazad van tényleg megérné gyüjtögetni ,de nemrég született babám és így elég nehéz sporolni.(majd te is megtudod ha anya leszel, hogy mindet a babábra áldozól)én már felneveltem egy pár cicát és sokat meg is mentettem imádom őket.és hogy miért ilyet szeretnék ,mert okosak .és szeretik a gyerekeket.(tudom hogy sok sima házi cica is)de nagyon tetszik!!!!!nagyon köszönöm hogy próbálsz segíteni!!!szia Anna és a pici Kiara.
Szia Anna!
Nagyon megértelek.Ird meg az e-mailedet a lordarchibaldl@gmail -re,majd válaszolok rá.
SZIA!! Angéla!!Képzeld már a bogaram is (rajong az állatokért )megismeri a cicát a kutyust a tévében és annyira boldog, csillog a kis szeme!!!
a madarakról nem is beszélve!!!olyan lesz mint én!!!!kis állatbarát!!!puszi Anna és Kiara
Sziasztok!
A családunk tagja egy 6 éves hófehér ivartalanított kandúr, akit Teo-nak hívnak, egy 9 hónapos cirmos kislány cica, az ő neve Sindy, egy 7 hónapos cirmos kandúr, őt Tóbiásnak hívják. Hamarosan ő is ivartalanítva lesz. Ezenkívül van még öt patkányunk is, akik jól kijönnek a macsokkal.
manojano
sziasztok.nekemvan egy nőstény cicám kb 2éves és vettem neki egy zárt wc-t.viszont ezzel az a gond hogy lengőajtoja van ésnemtud rájönni a cicám hogy hgyan kell bemenni,kijönni rajta.már megmutattuk neki ,beleraktuk stb.. de csak kaparja az ajtaját eddig csak egyszer tudott kijönni rajtaztis 10perc után.most levettük rolaaz ajtaját de jobb lenne ha rajt lenne.szoval nemtud vki vmi jo ötletet h hogyan tanulhatná meg?:)
Sziasztok! Nekem egy 3 és háromnegyed éves fiú cicám van, nagyon szép vörös színű.Garfield a neve, beceneve Gari. Úgy 3 hetesen került hozzánk. Akkor űgy volt, hogy még visszavisszük, hogy ne legyen távol az anyukájától, aztán majd visszahozzuk. De akiktől kaptuk, azok elmentek nyaralni, így ez a rosszcsont nálunk maradt. Előbb tápszerrel, később tejjel itattuk. Néha egy idős nénire bíztuk rá, később, mikor elköltöztünk nála is maradt a cicus. Míg ott volt a nénihez került még két cica. Kb. 2 éves koráig volt ott mikor a néninek a belvárosba kellett költöznie, de Gari és a néni másik cicája nem akartak menni, így csak a kiscicája ment vele. Az utcán etettük őket hónapokig, mire tavaly nyáron befogadta egy másik néni. Ott volt egy pár hónapokig, de egy félreértés miatt onnan is mennie kellett. Közben mi megpróbáltuk elhozni, ahová mi lakunk, de visszaszökött, meg az itteni szomszédok sem fogadták jól. Ezután átvittük egy másik nénihez, akinél most van, itt jól érzi magát. Elég kalandos, kissé szomorú története van a cicámnak. Most jól érzi magát, ahol van.
Kivételesen jelentetjük meg egyik régi olvasónk kérésére a következőket:
júliusban született maine coon kölyök cicát szeretne jelképes összegért (fedezve az etetési, oltási költségeket) felajánlani bizonyítottan sérült (mozgáskorlátozott, ápolásra szoruló) embernek, akinek a cica nagy örömet tudna szerezni.
Akit érdekel az ajánlat, vagy ismeretségi körében van olyan, akire a fentiek vonatkozhatnak, vegye fel a kapcsolatot a következő e-mail címen: lordarchibaldl@gmail.com
A fenti hirdetéshez a Macska TV-nek érdemben nincsen köze, csupán az üzenetet tolmácsoltuk, reméljük, tudtunk segíteni.
Cicás örökbefogadó/ajándékozó rovatunk hamarosan indul, a fenti hirdetés tartalma miatt kivételesen kapott itt helyet!
Az ivartalanítás valószínűleg sokat segíthet az agresszivitás megfékezésében.
Ezen kívül fontos lenne tudni, hogy egészséges-e a cica. Az én Óriás cicám (2 éve már meghalt sajnos) pajzsmirigy túlműködésben szenvedett. Annak ellenére, hogy ivartalanítva volt, pajzsmirigyével műtötték és szedte az erre felírt gyógyszert,
tavasszal és ősszel (ivarzáskor) mindíg verekedett más macskákkal. Teljesen úgy viselkedett mint egy ivaros kandúr.
A mostani Hó-Pici Bendegúz cicámnak autoimmun betegsége van. (izomzata nagyon satnya, ill. nem is nagyon van) Ő is eléggé agresszív, a lakásban is nekitámad a bentlévő 3 lánycicának. Itt használ ha szemmel tartom, s amikor próbálkozik "Meg se próbáld!" felkiáltással lebeszélem a verekedésről. Ő is általában ősszel és tavasszal verekszik, azt hiszem ilyen a természete:-(
Ő az a cica egyébként akit (máshol írtam róla) nem lehet a lakásban tartani, láb mellett is szökik.
A süket cicához van irodalmad (nevelési segédlet ilyesmi)? Mert eléggé speciális bánásmódot igényelne.
Belegondolni is szörnyű, hogy ebben a hidegben hány cica fázik és éhezik...szerintem ezért is nagyon fontos meggyőzni mindenkit az ivartalanítás fontosságáról!Sajnos ez nem egyszerű, rengeteg korlátolt és nemtörődőm ember van, akit nem érdekel a cicák sorsa. De szerencsére egyre több olyan szülőt látni, akik kiállításra, menhelyre mennek a gyerekeikkel,az ő gyerekeik már biztosan állatbarátok lesznek.
Sziasztok
Köszi a tanácsot. Megpróbálom ezeket alkamazni. A Cicám nincs ivartalanitva lassan ez is aktuális lenne. De egyenlőre annak is örülnék ha a szeretetét és a jó kedvét nem harapással és karmolással fejezné ki. Majd jelentkezem hogyan alakulgat a cicám viselkedése. Etetésről és a macskaszállító dobozról annyit, hogy megpróbáltam kaját tenni bele /csirke májat/ amit előszeretettel "kilopott" belőle. Tehát igaz félve, de már belement :)
Szia Ági!
Vigaszul: ha megneveled a cicát, a végén még Te leszel itt a macskapszichológusunk!
Tekintsd kihívásnak!
Tényleg sok sikert és reméljük hogy lesz javulás vadmacska-téren!
Üdvözlettel,
Viki
Olvastam problémáimhoz kapcsolódó cikkeket de nem lettem tőle okosabb :( Remélem valaki tanácsot tud adni mit tegyek. Kezdem az elején :
1 hónapja befogattam egy hófehér kadúr cicát. továbbra se akar az alomba menni csak nyávog, hogy kiakar menni :( Itt megjegyzem a macska szállító kosarat is utálja ha nagy nehezen beleteszem akkor ugy viselkedik mint aki nincs magánál. Fogalmam nincs, hogyan fogom elvinni orvoshoz a héten pedig oda muszáj menni. Félek ha beleteszem a kosárba valami baja lesz/ fél bemenni a kosárba ebből gondolom vagy emékezeti valamire vagy abból szökött meg illetve még arra is gondoltam, hogy abból dobhatta ki az előző "gazdája"/
A másik gond, hogy ujabban azt találta ki, hogy elkezd harapni és karmolni de nem lehet eldönteni, hogy mikor csinálja játékból vagy komolyan csak már ha megkarmolt vagy megharapott :( Már tele vagyok karmolásokkal próbáltam elterelni a figyelmét játékkal de ez se használ túlzottan. Azt se tudom, hogy normális dolog-e azt, hogy az udvarra bejött a szomszéd lány macskája és azt is összeverte az enyém de nem kicsit. Én ugyan nem láttam de a szüleim igen és igen csak meglepődtek, hogy a lány macskának nekiment a kandúr. Kérdezem én egy kb egy év körüli kandúrt hogyan lehet lenyugatatni vagy ez normális viselkedés a kandúroknál így ivarérettség küszöbén? Esetleg ezt a viselkedést okozhatja a megváltozott környezet /hiszen nem ismertem kölyökként milyen volt/ vagy alapból rosszul lett szoktatva?
A harmadik gond nem hajlando megenni a macska konzervet. Pedig nem egy féle lett kipróbálva neki csak a hal és az egér kellene neki mindig. Tudtam az elején, hogy sok lesz vele a gond mert kiderült, hogy süket is de 1 hónap alatt már megszerettem nem akarok már másik macskát. Nekem Ő kell :) De valaki adjon tanácsot mit kezdjek vele,hogyan lehet belőle szobacicát nevelni ha még lehet egyátalán?
Kedves Ági!
Körbekérdeztem, szakértőink a következőket tudják tanácsolni:
Németh László, sziámi tenyésztő:
3. Nem eszi a konzervet: Ha éhes lesz akkor megeszik majd mindent, de nem baj, hogy a konzerveket nem szereti: az 90 %-ban csak víz.
dr. Balogh Béla, macskadoki:
4. Szállítódobozba szoktatás: A macska szállítóval esetleg úgy lehetne összebarátkoztatni, hogy eleinte csak az aljában kínálja fel neki a kaját, majd ha az „alátétet” elfogadta, akkor ajtó nélkül rákerülhet a teteje is, és csak úgy kap enni. 5. Alomprobléma, agresszió: Az alom problémára és az agresszióra egyaránt az ivartalanítást, valamint a Feliway párologtatót együttesen javaslom. Az agresszió biztosan csökkenni fog, de a többi javulása bizonytalan.
6. Etetés: A kaják visszautasítása gyakori probléma cicáknál, sokan „rákattanak” egyfajta étel ízére és csak azt hajlandók enni. Szerintem meg lehetne próbálni a halakhoz vagy az egérhez „hozzákeverni” kis mennyiségben azt a kaját, amit el akarnak vele fogadtatni, így talán elfogadja majd annak is az ízét.
Egyelőre ennyit tudtunk segíteni, tájékoztass légy szíves a fejleményekről. Sajnos Magyarországon nem igazán vannak macskapszichológiára szakosodott emberek, de kutatunk tovább!
Üdvözlettel,
Macskás Viki
Kedves Ági!
Ajjajj, a macskapszichológia ingoványos terület, megpróbálok felkutatni lehetséges válaszokat és megoldásokat, kis türelmet kérek!
Egy kérdés: ivartalanítva van a cica? Az ivartalanítás segíthet az agresszív tüneteken. De persze az általad felsoroltak alapján valószínű, hogy nem csak ezzel van gond.
Hamarosan jelentkezem,
Türelmet és kitartást!
Üdvözlettel,
Macskás Viki
AMACSKÁK önálló lények,önzöek, csak akkor hízelegnek, ha finom falatokat várnak tőled-sokan gondolják így.Mindíg meghatódom, ha idegen, láthatóan nem éhes cica hízelgően a lábamhoz dörgölőzik hívó szavamra. Nem fél , pedig hozzámképest milyen kicsi! Talán mi emberek néha példát vehetnénk róluk
MA egy gyönyörü cica ajándékozott,meg kis dörgölőzéssel,dorombolással a Hortobágyi skanzennél,
Üdv Mindenkinek
előzmények:
Az előző cicám leokózisos volt. Csak oltott cicát vihettem volna haza vagy 6 hónapot kellett várni mire hazahozhattam volna de elpusztult mielőtt hozzám kerülhetett volna. Közben bevásároltam a lehendő cicámnak zárt macsaka Wc-t és valami drágább macska alomot amit eddig nem ismertem.
Jelen:
Most, hogy letet a 6hónap kb 2 hete befogadtam egy hófehér kóbor cicát. Oltása folyamatban. Az állat orvos azt mondta kb 1éves. A gond az, hogy nem ismeri a macska WC ha szétszedem és csak a tálca van előtte akkor se megy bele csak nyávog, hogy engedjem ki. Szerintetek lehet még Őt nevelni ilyen téren. Mert szeretnék belőle szoba cicát nevelni az állat orvos is javasolta mert mint a hófehér macskák legtöbbje neki is van hallási gondja...:(
Szia RockÁgi!
Általában a cicáknak nincs különösebb gondjuk az alomra szoktatással. Ha probléma van, annak többféle oka lehet. Kérlek, olvasd el ezt a két cikket, hátha bennük van a megoldás, és valamit rosszul csináltál esetleg. Ha nincs, akkor tovább gondolkodunk!
Mint aki jól végezte dolgát...
Üdvözlettel,
Macskás Viki
A CICÁK önálló egyéniségek, nem véletlen, hogy Egyiptomban istenként tisztelték őket! Kutyánk is van, de a cica az enyém!
(Freca írta cicájáról:)
Jön Bendzsó, és érdeklődik: - Nyaú, mi van a vacsorával?
Adok neki kaját, szépen megeszegeti. Közben magamnak is csinálok vacsorát. Érdekesség van a tévében, bemegyek a szobába.
Mire visszajövök, a vacsorám sehol. Megevődött az is.
Nem baj, csinálok másikat, de azt már gondosan magammal viszem a szobába.
Jön Bendzsó, odabújik hozzám és érdeklődik: - Doromb, doromb, mit eszel? Kérek én is.
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Nekem egy gyönyörű sziámi cicám van, és rengeteg örömet okoz nekem! Ha szomorú vagyok, megvigasztal, érzi, hogy éppen milyen hangulatom van, és aszerint viselkedik! Annál jobb nyugtató pedig nem kell, mint amikor a hasunkon dorombol egy macska! :-)
Sziasztok!
Ezzel a képpel nem csak cica szépségversenyen lehetne indulni! :-)
A lányok is nagyon - nagyon bájosak!
Történt egy humoros eset velem, leírom Nektek, hogy mosolyra fakadjatok:
Délután kiengedtem családi házunk udvarára cicáimat, (2 házi cica, 1 perzsa, 1 sziámi)hadd szaladgáljanak.
Amikor besötétedett, nekiálltam összeszedni őket, (mert benn tartom a házban valamennyit, nehogy elcsavarogjanak)és hívogatva, egyenként szépen bevittem hármat.
Nem találtam a cirmos anyacicát, és kimentem a kapun, hogy a szomszéd kerítésénél megleljem. Ott is volt őkelme, de hívogatásomra kiugrott a járdára, és továbbballagott a harmadik házhoz, ahol bebújt a kerítés alatt. Mire odaértem, látom ám, hogy az én cicám összebarátkozott egy másik cirmossal, és ketten együtt üldögélve - megfelelő távolságból szemlélnek engem. Hiába hívtam, csak a kerítésig jött és - mivel zárva volt a kapu - nem értem el, mert elhúzódott.
Az anyád, gondoltam, kicsalogatlak én, várjál csak, és hazavágtattam egy konzerv kajáért, amivel visszaérve, a kerítés aljához tartva csalogattam hozzám a kis szélhámost. Na, óvatosan elindult felém, és szaglászva végre kibújt a kerítés alól, mire én megragadtam a mellső lábát, és felemelve, boldogan elindultam vele visszafelé a házba. A cica nézelődött, és békésen ült karjaimban.
Beérve az ajtón, letettem a hallba, ahol nagyon furcsán kezdett el viselkedni. A kutyusomra hatalmasat fújt, majd fölugorva az ablakpárkányra, kétségbeesetten kaparta az üveget, mint aki ki akart menni.
Nézem, jobban nézem, hát látom ám, .... ez nem is az én macskám...!
Szóval hazahoztam a szomszéd cicáját, nagy keservesen kicsalogattam, és hazacipeltem.
A fene egye meg, ebben a sötétben minden cirmos egyforma! Hát így jártam, és nagyon sokat nevettünk, akárkinek elmeséltem.
Persze a cicát hazaengedtem, és megtaláltam az enyémet is, a közvetlen szomszédunk kerítésénél. Sziasztok!